Detall del glotis
Facebooktwittermail

Per M.A. Farreny entrenadora personal de respiració y reeducació postural.
www.naturarespira.eu

Per obtenir èxit en tot allò que et proposis a la vida, cal que tinguis molt clar el propòsit que t’indueix a dur a terme el teu objectiu. Tenir-ho clar t’ajudarà en els moments en què et faci mandra o defalleixis o et sentis cansat/da i a punt de tirar la tovallola. En aquest cas, parlem de senderisme. Però insisteixo, el camí que fem en una sortida, com el fem, és tal com vivim el nostre dia a dia. En l’anterior article ja en vàrem parlar una mica. Entra aquí per veure el primer article.
Aquí va una petita guia, que si la practiques, et ben asseguro que no quedaràs decebut/@, més aviat tot el contrari, en voldràs més.

PRIMER CONSELL

per aconseguir que el menor esforç t’ofereixi el major resultat:

1- Prepara una estratègia / pla a seguir, elaborant una relació de les coses que et fan falta o és convenient que aprenguis.
2- Practica la respiració glòtica (en el proper article l’explicarem, tot i que cal fer una pràctica real).
3- Aprèn (si no en saps) a coordinar el moviment amb la respiració glòtica per no cansar-te ni lesionar-les lumbars a les pujades. Ni els genolls o turmells a les baixades.
4- Aprèn a seure a 90 graus (vegeu foto adjunta) per enfortir cintura abdominal i lumbars. A partir d’ara, parlarem molt d’aquesta postura en seure, doncs ens reporta una actitud davant la vida. Una reeducació postural molt important a l’hora de sortir a caminar per no tirar de les nostres lumbars i per tant sobrecarregar espatlles, cervicals i per tant dificultar la respiració. En els propers articles anirem desgranant la importància de la fisiologia muscular, diafragmàtica i respiratòria.

Postura de l'esquena
Postura de l’esquena

SEGON CONSELL

Un cop assegut/@ en 90° (o intentant de fer-ho com a la foto) realitza unes petites i suaus respiracions, que t’ajudaran a calmar i posar en ordre a la boja de la casa i et permetrà visualitzar el ritme que vols portar, exemple: un ritme d’un- dos-un-dos un- dos (rapidet i marcat).
Tot seguit posa l’atenció en la glotis, és la nou situada a la gola (vegeu foto), aquesta respiració glòtica permet controlar la quantitat d’aire que entra i surt i per tant com gestionar el desgast energètic.

TERCER CONSELL

Suposem que és el teu primer dia. Abans de sortir a caminar hauràs practicat la respiració glòtica unes quantes vegades, fàcil no és, però els resultats són altament satisfactoris, entre ells: desapareixen els flats.
A Natura Respira organitzem sortides on ensenyem:
• Què és la respiració glòtica? Com ens ajuda a minimitzar cansament i maximitzar resultats? Com millorem la nostra marca sense morir en l’intent?
• Com compassar moviment amb respiració glòtica.
• Com cal caminar per evitar lesions a lumbars, genolls, turmells.
• Beneficis de relaxar el cos i la ment.

Glotis
Glotis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ens veiem al proper article, bones respiracions i bon senderisme.

(Visited 263 times, 1 visits today)
Facebooktwittermail
Facebooktwitterinstagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *