LA CONSCIÈNCIA AL SERVEI DEL COS
Facebooktwittermail

Per M.A. Farreny de “Natura Respira 3.0: Escola Europea de Respiració”

El meu nom es M. Angels Farreny i sóc entrenadora personal de respiració i lideratge i “coach” de “muntanya”. Us preguntareu que vol dir “coach” de muntanya oi que sí? Doncs vol dir, que estic especialitzada en “ensenyar” a tots i a totes els que practiquen el senderisme, a:

  1. Minimitzar lesions musculars.
  2. Maximitzar el seu rendiment per
    – Superar les seves pròpies fites – Aprendre a gestionar la respiració.
    – Coordinar respiració glòtica amb moviment.
    – Mantenir més temps el ritme escollit per caminar.
  3. “Tirar” més temps amb menys desgast energètic.

El camí que fent caminant per muntanya és el reflex del camí que fem caminant per la vida. Saps com actues en ambdós?
En aquests articles us parlaré de com fer esport amb consciència perquè el camí és sempre, si un vol clar, el gran Mestre i el mirall on molts dels nostres actes suren sense ni tan sols adonar-nos del que fem o no fem. En el camí, es veu qui és generós i solidari, qui és responsable, qui sempre té cura dels altres, qui va a la seva bola, qui no para de xerrar i no s’adona de res o qui camina amb silenci sense perdre de vista el company, qui és respectuós i curos amb l’entorn o qui el malmet deixant la brossa al mig del bosc i sent incívic.

LA CONSCIÈNCIA AL SERVEI DEL COS

Estàs pensant a començar a caminar o córrer / runner i no saps com fer-ho? Ja has començat, però et canses ràpidament? Et quedes sense alè als 10 metres? Et desanimes aviat? Et distreus fàcilment? Acabes amb flats?
Amb el programa Posa’t en Forma: esport + consciència aprenem com la majoria de les vegades, les lesions musculars, flats, manca d’oxigen, cansament prematur, etc., indiquen una falta d’entrenament respiratori correcte, i per tant, una manca de gestió de l’energia per arribar a la meta sense morir en l’intent.
En el proper article us parlaré de com aconseguir que menys sigui més amb la respiració glòtica. En el següent vídeo trobareu informació de com coordinar respiració i moviment. Esperem les vostres preguntes que amb molt de gust respondrem.

M.A. Farreny

(Visited 196 times, 1 visits today)
Facebooktwittermail
Facebooktwitterinstagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *