Facebooktwittermail

Tens consciència de com la vius?
Per M.A. Farreny entrenadora personal de respiració i reeducació postural.
www.naturarespira.eu

En el segon i tercer article us hem parlat de la respiració glòtica per aconseguir minimitzar el cansament, sobretot en pujades i maximitzar el rendiment a l’hora d’aconseguir les nostres fites, així com hem remarcat la importància de col·locar bé els nostres turmells per no fer patir la nostra musculatura i per tant protegir la d’estrebades perjudicials. Com que crec que és un tema molt important en aquest nou article, el quart, vull continuar remarcant aquest treball muscular i de consciència del nostre cos, per tal d’aconseguir gaudir del nostre present i de l’esport del senderisme amb consciència. De fet aquest és l’objectiu d’aquestes col·laboracions i del programa POSA’T EN FORMA: ESPORT + CONSCIÈNCIA.

ESPORT + CONSCIÈNCIA

Aquest, és un nou concepte per gaudir del nostre temps lliure de manera diferent i mitjançant l’esport amb consciència. a consciència del present és la consciència de la vida, la consciència del teu cos i de quin grau de coneixement tens d’ell.
Quan el cap este enterbolit, ple d’idees que no ens porten enlloc, excepte al neguit, angoixa o dolor, sentir la nostra musculatura com s’afanya a fer la seva feina ben feta, relaxa tot aquest neguit, angoixa o dolor.
Tens consciència de com et vius? I des d’on et vius? Per més info, clica aquí

L’Objectiu del programa Esport+ Consciència és:

1- Unificar cos i ment= consciència
2- Com?: Amb l’exercici físic i l’esforç personal, just el que cal per sortir de la zona còmoda o víctima.

COM CAL CAMINAR PER A EVITAR LESIONS EN LUMBARS, GENOLLS, TURMELLS.

Comparteixo uns petits consells que cadascú pot posar en practica en la mesura que cregui oportú. I si teniu dubtes, ens les feu arribar en aquest mateix canal o al correu electrònic de Natura Respira: info@naturarespira.eu, amb molt de gust respondrem a les vostres preguntes o dubtes.
1-Caminar en silenci amb la concentració posada en la respiració i en el moviment dels teus malucs. Deixa’t portar pel soroll de la teva inhalació i exhalació glòtica.
2- A les pujades solem tirar el tronc cap endavant, mantingues el tronc recte i relaxa els genolls tibar-los (genolls rígids) pot ser molt perjudicial per a la teva columna i lumbars; sent que la força neix als turmells, genolls, cuixes i cintura pèlvica, pel que és molt important tenir to a la cintura abdominal que al mateix temps reforçarà les teves lumbars. El to a la cintura abdominal el dóna la postura de 90° en asseure’ns i això ens permet mantenir, en tot moment, el tronc recte.
3- A les baixades, notaràs la força també des dels turmells (genolls flexionats) controlant que el cos no s’inclini cap endavant i marcant el pas amb els talons. Sentiràs com això frena la petjada. Recorda mantenir l’esquena recta.
4- Molt important: turmells paral·lels a genolls, ja que un turmell mal col·locat repercuteix directament tant al genoll com a la columna, podent ocasionar lesions.
5- En tot moment procura dirigir la teva atenció a la respiració i observa què és el que et distreu d’ella. Enfocar la consciència en la respiració és romandre en el teu present. D’aquesta manera estàs fent una petita meditació en moviment. Si ho practiques cada dia, podràs estar enmig d’una discussió amb el teu cap, parella, fills o amics sense que l’emoció t’arrossegui i mantenint la serenitat en tot moment. Així és com es prenen les bones decisions i s’aconsegueixen els bons acords: conservant el cap fred i el cor calent. Et resulta familiar?
6- Observa què passa quan deixes que l’energia del moviment t’embolcalli; observa com pots entrar en sinergia amb el teu entorn, amb la natura i observa com en aparèixer un pensament discordant (o perquè algú o alguna cosa ha interromput el teu procés) això no t’allunya del teu centre, sinó que en tornar de nou a posar l’atenció en la teva respiració, segueixes en el teu present.
I recordeu: civisme a la natura si us plau

 

(Visited 180 times, 1 visits today)
Facebooktwittermail
Facebooktwitterinstagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *