Facebooktwittermail

En els anteriors articles hem parlat de:
1-Que és la respiració glòtica i com fer-la servir
2-Com minimitzar lesions musculars i maximitzar el rendiment
3-Com fe desaparèixer els flatos
En aquest nou article ens endinsarem en el concepte de
A- Compassar el pas al ritme respiratori. En fer-ho estem unificant consciència, respiració glòtica i moviment. Això és molt important: quan aconseguim una coherència entre ritme respiratori, moviment i consciència estem sent Un amb el nostre present i el nostre objectiu.
B- Beneficis de caminar amb consciència tant en el cos com en el nostre cervell i quin paper i té l’oxigen en aquests beneficis.
El llibre “El guerrer Pacífic” parla de la vida de l’exatleta i campió del món, Dan Millman, que va patir un terrible accident que gairebé li costa la vida i en el qual perd una cama. Abans de l’accident tenia èxit, diners, fama, arrogància; a la universitat treia bones notes, estava en forma i s’entrenava per superar les seves marques com a esportista, ja que el seu major somni era guanyar l’or en els Jocs Olímpics.
A priori sembla tenir-ho tot, però alguna cosa no va bé al seu interior. A partir de l’accident aprèn a superar-se com a atleta i a créixer com a persona, valorant cada petit esforç i cada moment on es mimetitza amb el present. A poc a poc s’adona del poder que té la ment quan res la desconnecta del cos, és a dir del present. És així com aconsegueix superar l’impediment d’haver-se quedat sense cama i poder obtenir l’or pel seu excel·lent treball en barres.
Us deixo aquesta frase que defineix molt bé l’esperit d’un guerrer pacífic sigui en el camp que sigui.

Quina hora és? Ara
On ets?, aquí
Qui ets?, aquest moment

Moviment i respiració o dels beneficis de relaxar el cos i la ment.

En el primer article us vaig presentar un vídeo de com coordinar moviment i respiració algú ho ha pogut practicar? Passos curts i cama dreta inhalo, cama esquerra exhalo. Primer molt a poc a poc, fins que trobem el nostre ritme interior que potser pot passar per tres passes amb la dreta inhalo, tres amb l’esquerra exhalo. L’important d’aquest exercici és practicar la coherència interna entre moviment i respiració. És a dir, quant quelcom extern em treu de polleguera o m’espanta, observar primer on tens la respiració i després fer una gran, lenta i suau inhalació per allargar la respiració i fer que l’exhalació també sigui llarga lenta i suau. De fet és com fer una meditació en moviment i conscients d’aquest moviment.
Tot seguit recordeu al caminar, relaxar malucs i genolls a les baixades posant el pes en els talons, mantenir tronc recte, visualitzant columna vertebral i malucs i deixant-se portar pel suau vaivé d’aquestes, mantenint l’atenció en la nostra inhalació i exhalació. Al començament es fa passat perquè no estem acostumats a la lentitud (per això dic que ho podeu convertir en una meditació en moviment i treballar tant la paciència com el procés).
Aquests són els beneficis que trobareu amb la pràctica:
1-rejovenir bíceps femoral que flexiona el genoll.
2-grup adductor, glutis.
3-quàdriceps.
4-crestes ilíaques.
5-fàscies. Aquesta zona, coneguda com a sacre-lumbar és molt important, ja que és on convergeixen nervis com el ciàtic i els espinals, és a dir tot el sistema nerviós del cos humà. Relaxar aquesta zona és una bona manera de relaxar la nostra ment, la nostra xarxa neuronal, pors, dubtes, rigidesa, angoixa, depressió, i un llarg etc. que molts coneixen sota les frases de: no puc, no serveixo, no sé, no em sortirà bé … Us sona?
El moviment comporta un augment d’oxigen en sang que regenera i vivifica la nostra musculatura, la nostra ment i emocions.
Per això es diu que caminar cada dia una hora,té molts beneficis tant físics com emocionals.

Més beneficis pel nostre cervell: Activant la creativitat.

I seguim amb beneficis
Què li passa al nostre cervell quan caminem o fem running o qualsevol tipus d’esport? El lleu i suau moviment dels nostres malucs, en caminar a pas lleuger, repercuteix directament en el líquid cefaloraquidi que banya els nostres hemisferis procurant un lleu massatge a tot el cervell. Això incideix directament en un augment de l’oxigen a la sang. Alguns beneficis són:
1- Protegeix al cervell davant traumatisme cranials
2- Permet la nutrició de l’encèfal com a transportador de nutrients.
3- Neteja el nostre sistema nerviós central.
4- Ajuda a vehicular a les substàncies moduladores cerebrals com hormones i quimioreceptors.
5- Ajuda a mantenir una pressió intracranial constant.
Ens veiem a la propera i recordeu protegir els boscos
També podeu trobar més consells i vídeos a www.naturarespira.eu o al Facebook.
Felices respiracions i millor camí o cim.

(Visited 124 times, 1 visits today)
Facebooktwittermail
Facebooktwitterinstagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *