Platja de la Pallisseta

Calafell – Torredembarra

Facebooktwittermail

Gr92 etapa 24a

Dades de l’etapa

Punt de sortida: Calafell
Punt d’arribada: Torredembarra
Durada total: 4h 45m
Desnivell: 36 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 20 m
Distància: 18 km
Track gps:

Aquesta etapa segueix la costa des de Calafell fins a Torredembarra. Un recorregut d’uns 15 quilòmetres totalment planers. L’etapa està molt ben senyalitzada i durant el recorregut, trobarem gran quantitat de fonts i bar on prendre algun refrigeri. També trobarem gran quantitat de platges i platgetes on prendre un bon bany si el dia és calorós.
Durant el recorregut passarem per Calafell, Sant Salvador, Coma-ruga, Roc de Sant Gaieta, Platja Llarga, Platja de Creixell Els Muntanyans i finalment Torredembarra.

Comencem a caminar.

Iniciem doncs a la Platja de Calafell tot fent camí cap a l’oest. Voregem la Platja de Sant Salvador i després la de Coma-ruga. Un cop passades aquestes platges entrarem a la comarca del Tarragonès per la Platja del Francàs. Seguim fent camí tot vorejant el port de Roda de Berà per endinsar-nos fins a cala del Roc de Sant Gaietà. El Roc de Sant Gaietà és un poble típic de pescadors d’estil mediterrani, situat a Roda de Barà, a sobre del mar, anomenat “Roc de Sant Gaietà”, conjunt arquitectònic atípic el qual es va començar a construir l’any 1964 i es va finalitzar el 1972. La idea va ser un complement ideal entre el seu promotor, Sr. Gaietà Bori Tallada i el seu constructor, el Sr. Josep Maria Fortuny Rodríguez.

Creixell

A partir d’aquest punt, ens trobarem amb una zona un xic rocosa. Al final, arribarem ja a la platja de Roda de Berà on enllaçarem amb la platja de Creixell. Aquí si bé de gust, podem entrar a la població, ja que hi ha diversos punts d’interès. De totes les construccions de la població, destaca el castell, iniciat al segle XI, encara que la major part de la construcció és posterior al segle XVI; l’església parroquial de Sant Jaume del segle XVI, que va ser construïda sobre una petita església romànica del segle XI; la torre campanar, finalitzada l’any 1773 i coronada el 1917 amb la cúpula modernista de l’arquitecte Josep Maria Pujol; el casal de Ca la Miquelina, del segle XV; i les torres de Cal Jeroni, Cal Xacó i de ca la Miquelina, torres del segle XIV. Recentment s’han traslladat a la plaça de l’Abat Escarré les restes d’una vila romana dels segles I i II de la nostra era.

Els Muntanyans

Un cop visitada la població, tornem cap a la platja per seguir el nostre camí cap als Muntanyans de Torredembarra. Els Muntanyans és un espai natural de Torredembarra circumscrit a l’àrea protegida Platja de Torredembarra i Creixell, inclosa a la vegada en una platja de set quilòmetres de longitud compartida amb les poblacions de Creixell i Roda de Berà. El seu principal valor és el de conservar ecosistemes (dunes i maresmes sobretot) ja desapareguts a pràcticament tota la costa catalana.
Des d’aquí, ja només ens queda seguir la platja fins a Torredembarra.

Mapa

Etapa 24 de Calafell a Torredembarra
Etapa 24 de Calafell a Torredembarra
(Visited 1.629 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar