El Talló

El Talló

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Garrotxa
Punt de sortida: Carretera d’Oix a Beget
Durada total: 3h 30m
Desnivell: 666 m
Alçada mínima: 760 m
Alçada màxima: 1276 m
Distància: 13,5 Km

Des de Castellfollit de la Roca ens dirigim cap a la població d’Oix i d’aquí agafem direcció Beget. A uns 10 Km d’Oix, passem pel Coll de Bucs, seguidament deixarem enrere la font de les Dous, continuem una mica més i després d’una corba forta a mà dreta, ja veurem que, a la dreta de la carretera hi ha una mica de lloc per aparcar i un pal indicatiu. A la nostra esquerra, hi ha un camí amb un pal de ferro a cada costat. Aquest és el camí pel qual pujarem.
El camí que seguim per pujar a el Talló, està en tot el seu recorregut marcat per unes marques de color verd i carabassa, per tant no hi ha cap problema a l’hora de seguir-la.
De totes maneres us deixo una petita explicació del recorregut.
Comencem a pujar i al cap de poca estona, trobem una petita intersecció. Una pista segueix recta i l’altre gira a l’esquerra. Podem tirar per on vulguem, ja que la sortida és circular i aquest és el punt on anirem a parar de totes maneres. Les marques segueixen a l’esquerra, però jo recomano seguir recte, ja que la pujada no es farà tan feixuga.
Per tant segueixo l’explicació tenint en compte que aquí seguim recte.
Anem pujant i de cop, deixem la pista principal i ens endinsem al bosc. En poc tall guanyarem uns 150 metres de desnivell, però ens estalviarem fer una gran volta. A la sortida del bosc seguirem la pista a mà dreta i anirem a parar a una zona de prats anomenada Resclusanys. Continuem seguint en tot moment les marques verdes i carabasses, passarem per un lloc anomenat les Colladiques i d’aquí al cim de el Talló a 1276 metres d’altitud. Al cim, no hi ha cap creu, cap fita, ni res que ens indiqui quin és el punt més alt, per tant haurem de tenir una mica de vista.
Per baixar, no ho farem pel mateix lloc, sinó que continuarem seguint les marques verdes i carabasses que ens venen acompanyant de tota la sortida. En poca estona ens tornem a endinsar al bosc i trobem un primer arbre monumental, és immens!!! Seguim de baixada i al cap de molt poca estona, un segon arbre monumental encara més gros que el primer!! Continuem avall fins a un punt en què ens trobarem amb el Pr-c186 que ve de Camprodon i va cap a Oix. Ara doncs, tindrem dues marques, les verdes i carabasses i a més a més les grogues i blanques del PR. Ara el camí perd desnivell molt lentament fins al lloc anomenat, Pujant del Matxo. Aquí, deixem la pista i agafem un corriol que s’endinsa al bosc. A partir d’ara, sí que perdrem desnivell ràpidament fins a arribar al coll Sagordi. Aquí direm adéu al Pr-c186 que marxa cap a la dreta i seguirem les nostres marques verdes i carabasses que van cap a l’esquerra. Ara, en poca estona arribarem a la intersecció del principi, i girem a la dreta fins a arribar a la carretera.

El Talló
El Talló
(Visited 1.793 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar