Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Aragó
Inici / final: Serrate
Durada total: 8 h
Desnivell: 1381 m
Alçada mínima: 1148 m
Alçada màxima: 2492 m
Distància a/t: 18,3 km
Track gps: Si

El Massís del Turbón està constituït per roques calcàries i amb els seus 2492 metres d’altura tanca la Vall de Benasc pel sud-est d’aquest.
És un massís que passa inadvertit per a molts muntanyencs desitjosos de conèixer altres cims més alts i famosos però no per això més bells.
Aquesta, és una bona ruta d’alta muntanya iniciant una mica més amunt del poble de Serrate i fent el cim principal del massís del Turbón de gairebé 2.500 metres d’altitud.
Com he dit, comencem una mica més amunt de la població de Serrate, concretament a l’encreuament que a l’esquerra ens porta a l’ermita de Sant Pere i a la dreta a Pueyo. En aquest punt, no hi ha massa espai per deixar el cotxe, però si tenim la sort que no n’hi hagi cap més, li podrem deixar.
Estem a 1.148 metres d’altitud i comencem a caminant per l’àmplia pista. En algun punt, veurem que tenim l’opció de retallar però en aquest cas la pujada es farà més feixuga.
Quan portem caminats uns 7 km aproximadament ja estarem molt a prop del refugi i arribem a la font de la Plana, on l’aigua, és molt fresca. A prop de la font, trobarem un cartell que ens marca el cim i que ens indica que ens queda una hora i mitja caminant tranquil·lament.
Des del refugi, el camí és un terreny tècnic, amb pedra solta, fins i tot neu segons l’època de l’any en què pugem. Passarem per una canal amb fites fins a unes petites barreres rocoses que porten a una bretxa a 2.385 m, al nord del cim, d’aquí, seguirem la cresta fins al cim. Tornarem pel mateix camí pel qual hem pujat.

(Visited 354 times, 1 visits today)
Facebooktwittermail
Facebooktwitterinstagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *