Serrat del Sentinella
Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Girona / Costa Brava
Punt de sortida: Darnius
Durada total: 2h 54m
Desnivell: 279 m
Alçada mínima: 173 m
Alçada màxima: 390 m
Distància: 8,14 km
Track gps: Si

El Serrat del Sentinella és una serra que hi ha entre el poble de Darnius a l’Alt Empordà i el pantà de Boadella. És una zona d’una gran bellesa i alhora molt desconeguda pel món excursionista.
Des del “Mirador del Serrat del Sentinella”, punt més alt de la ruta, gaudirem d’unes excepcionals vistes al pantà i a les muntanyes de la Garrotxa.
Iniciem al poble de Darnius, concretament a la plaça Major. Seguim direcció nord i ens dirigim a un carrer en lleugera baixada que queda just a la nostra esquerra, és el carrer del Trull. El seguim uns metres i girem pel primer carrer que trobem a la dreta on veiem dues cases (Gener del 2013). Després d’aquestes cases i a la nostra dreta, hi ha un camí que baixa. Està marcat amb senyals grogs. El seguim.
Aquests senyals de color grog, són les que ens acompanyaran durant tota l’excursió fins que tornem arribar a Darnius.
Anem seguint el camí que hem agafat a les cases. Passarem per davant del mas Planell i al cap d’una estona arribem a trobar-nos amb la carretera Gi-503. Com sempre, molta precaució en travessar les carreteres.
Just després de la carretera, trobem un encreuament, a la dreta anem a l’ermita de Sant Esteve del Llop i a l’esquerra el camí que hem de seguir. Tenint en compte la proximitat de l’ermita, recomano anar-la a visitar i després retornar a aquest punt. Ja hem visitat l’ermita i tornem a ser a l’encreuament. Ara el camí es converteix en sender i es fa més costerut, estem pujant cap al Serrat.
Anem pujant fins a arribar al Mirador de la Tortuga, primer punt on gaudirem de bones vistes de veritat. Si observem bé el nostre entorn, veurem d’on bé el nom d’aquest mirador.
Per continuar el camí, hem de retrocedir uns metres i seguir els senyals de color groc que ens indiquen que hem de girar a la dreta. Comencem la baixada. En poca estona, arribem a un altre mirador, el mirador del Serrat del Sentinella.
Un cop hàgim gaudit de nou de les vistes, seguirem baixant i sense cap mena de problemes arribarem de nou a Darnius. Com a últim consell, recomano visitar l’entorn de l’església de Darnius, ja que és molt maco.

Serrat del Sentinella
Serrat del Sentinella
(Visited 621 times, 1 visits today)
Facebooktwittermail
Facebooktwitterinstagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *